Top
Jul 6, 2021

Wat is interieur folie precies?

Post by 
Jan Boekestijn

Wat is interieur folie precies?


Interieur wrap folie is een zeer hoge kwaliteit folie met een zelfklevende ondergrond. Elke folie heeft zijn unieke kenmerken, zoals een voelbare nerf of structuur. Zo ziet de folie er niet alleen realistisch uit, maar voelt deze ook zo aan. Deze folies kan worden gebruikt om tal van zaken in het interieur te voorzien van een compleet andere uitstraling. Naast interieurfolie is er ook exterieur folies. Deze folies zijn geschikt voor buitentoepassingen waardoor je mooie effecten kan aanbrengen, bijvoorbeeld zuilen buitenzuilen van een marmer-look voorzien of hout-look.


Voordelen van interieur wrappen

Interieur folie is in de eerste plaats dus een uitstekende manier om bijna elk gewenst (hard) oppervlak van een andere uitstraling te voorzien. Daarbij is het ook nog eens een niet-permanente oplossing. De folie kan mocht dat later nodig zijn, gewoon weer verwijderd worden. Dit betekent dat het oppervlak waarover de folie wordt aangebracht beschermd wordt en zijn originele staat behoudt. Wie de folie weer verwijderd, zal hier oppervlakken in de originele staat voor terugkrijgen. Dit maakt interieur folie uitermate geschikt in veel verschillende situaties, bijvoorbeeld:

  • Het tijdelijk veranderen van de uitstraling
  • Voor het beschermen van het originele oppervlak
  • Wanneer verven en behangen niet toegestaan is
  • Wanneer bouwwerkzaamheden een probleem kunnen vormen


Vaak zijn de mogelijkheden tot het veranderen van vaste interieurdelen beperkt wanneer je een pand of ruimte huurt. Veel gebruikers kiezen dan voor interieur folie. Hiermee is het namelijk mogelijk om de uitstraling te veranderen zonder schade of definitieve veranderingen toe te brengen aan muren, kozijnen en nog veel meer.

Interieur folie in alle kleuren


Janplakt heeft interieur folies in alle kleuren. Zeer handig is dat de meeste gebruiken kleuren RAL-codes kennen. Dit maakt keuzes vaak wat eenvoudiger. Daarbij is het ook nog eens zo dat je op deze manier eenvoudig kunt kiezen voor dezelfde kleur als dat het oppervlak momenteel al heeft.


Goede interieur folie beschermt


Goede interieur wrap folie brengt een beschermende laag aan over het te beplakken oppervlak. Dit kan in tal van situaties van pas komen, bijvoorbeeld wanneer de bestemming van de ruimte tijdelijk wijzigt. Maar ook wanneer het een geruststellend idee is om oppervlakken altijd goed te beschermen, is deze folie een perfecte keuze. Wanneer uitstraling en stevigheid hand in hand moeten gaan, biedt de folie altijd een oplossing.
De hoog kwaliteit folie waar we gebruik van maken beschermt het oppervlakte tegen stoten en krassen. Niet alleen de folie is stoot, kras, en hitte bestendig, maar de originele ondergrond is ook optimaal beschermd. Dit is handig voor als de interieur folie verwijderd wordt na een langere tijd.

Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram