Top
Oct 18, 2021

Interieurfolie: wat is het en wat kun je ermee?

Post by 
Jan Boekestijn
I

nterieurfolie is een zelfklevend veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt om gladde oppervlakken te vernieuwen of te verfraaien. Het wordt ook wel wrapfolie, plakfolie of meubelfolie genoemd.

Een term die je ook zult tegenkomen als je informatie over interieurfolie zoekt, is wrappen. Wrappen is het aanbrengen van interieurfolie. Je kunt het je voorstellen als het strak bekleden of inpakken van oppervlaktes met een nieuwe (beschermende) laag.

Interieurfolie wordt gemaakt van recyclebaar PVC en vormt een duurzame, hoogwaardige, beschermende afwerking laag.

De vervormbare interieurfolie

Praktische eigenschappen van interieurfolie

Er zijn folies verkrijgbaar met verschillende kenmerken, vaak gecombineerd in één folie:

·        De samenstelling van antibacteriële folies beperkt de verspreiding en ontwikkeling van bacteriën, schimmels en ziektekiemen. Hierdoor zijn deze folies uitermate geschikt voor toepassing in (horeca)keukens en badkamers, maar bijvoorbeeld ook in medische instellingen en zwembaden.

·        Een hittebestendig interieurfolie blijft tot 110 ֯C onveranderlijk en is daardoor goed bruikbaar in bijvoorbeeld de keuken.   

·        Alle folies zijn onderhoudsvriendelijk. Er is geen speciale behandeling of reinigingsmethode nodig. Een gewone microvezeldoek en allesreiniger uit de supermarkt volstaan om het oppervlak te reinigen.

·        Afhankelijk van de toplaag die je kiest, worden de folies in drie niveaus van krasbestendigheid ingedeeld. Op een gladde, glanzende toplaag zijn krasjes het snelst zichtbaar, dit is niveau 1. Niveau 2 bevat alle folies die bestand zijn tegen normaal alledaags gebruik en niveau 3 zijn de folies die bestand zijn tegen intensief gebruik. De folies in deze laatste categorie zijn bijvoorbeeld ook geschikt om op de vloer te gebruiken.

·        Een 100% waterbestendig folie kan in elke natte zone worden toegepast. Heet water en stoom hebben geen invloed op de kleefkracht. Dit maakt deze folie zeer geschikt voor badkamers, keukens en ook zwembaden.

·        Interieurfolie is verwijderbaar. Handig als je een gehuurd pand wilt terugbrengen in de oorspronkelijke staat! Het enige wat je nodig hebt, is een föhn en wat geduld.  

·        Interieurfolie is vrij van schadelijke stoffen. Zowel de klevende onderlaag als de toplaag is speciaal ontwikkeld voor verwerking binnenshuis. Er zullen geen schadelijke dampen ontstaan.

·        Heb je een keer wijn, koffie of azijn geknoeid? In tegenstelling tot veel natuurlijke materialen, is dit makkelijk te verwijderen. De vuilafstotende eigenschappen zijn zelfs zo krachtig dat agressieve vloeistoffen tot 48 uur geen invloed hebben. Natuurlijk heb jij het voor die tijd allang opgeruimd 😉!

Dankzij deze praktische eigenschappen kun je interieurfolie heel veelzijdig toepassen. Krijg je al ideeën? Lees dan nog even verder, want interieurfolie is niet alleen praktisch. Het is ook mooi!

Uitstraling van interieurfolie

Je had het vast tussen de regels door al begrepen: interieurfolie is heel veelzijdig en niet alleen omdat het zulke handige eigenschappen heeft. Ook de uitstraling is een unieke eigenschap. Eentje waar wij heel enthousiast over zijn!

Allereerst even dit: er zijn bijzonder veel kleuren en ‘materiaalsoorten’ beschikbaar in interieurfolie. Teveel om allemaal op te noemen. Hieronder geven we een paar voorbeelden, zodat je een indruk van de mogelijkheden krijgt. Heb je interesse? Neem dan zeker contact op, want we kunnen je nog veel meer laten zien!

Voorbeeld 1: glanzend interieurfolie

Met glanzend interieurfolie geef je een ruimte glamour. Denk aan hoogglans en metaalsoorten, zoals goud, brons of zilver.

Een wand voorzien van interieurfolie

Voorbeeld 2: interieurfolie met structuur

Er is een ruime keuze uit folies met structuur. Denk aan houtnerven, beton of leer met stiksels. De structuren variëren van fijn, tot gemiddeld, tot grof. 

Keuken frontjes voorzien van interieur folie

Voorbeeld 3: interieurfolie met een tegelpatroon

Wil je wel nieuwe tegels in de badkamer, maar zie je op tegen een complete verbouwing? Een folie met tegelpatroon is precies wat je zoekt.

Tegels in badkamer voorzien van interieurfolie

Interieurfolie, iets voor jou?

We begonnen deze blog met de vraag wat interieurfolie is en wat je er eigenlijk mee kunt. Nu je daar een idee van hebt, zijn we heel benieuwd: is het wat voor jou?

Neem contact op, dan laten we je graag meer zien!



 

 


Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram