Top
Jul 12, 2021

Interieur folie, verwachting vs realiteit

Post by 
Jan Boekestijn

De folie wereld is gegroeid


Het is niet zo heel lang geleden dat er steeds weer nieuwe technologieën werden ontwikkeld in de wereld van folies. Al snel kwamen de carwrap folies op de markt in verschillende kleuren en met verschillende effecten. Toen het duidelijk was dat je met carwrap folies auto's kan wrappen zonder dat het zichtbaar was dat er een 'plastic' laag over de lak heen getrokken werd, werd er ook gedacht; waarom wordt dit alleen nog maar op auto's gebruikt?


Interieur folie


Er kwamen steeds meer technologieën van pas in deze wereld. Groot formaat printers met haarscherpe prints werden ingezet om prints te maken met natuurlijke producten, denk aan hout of steen structuren. Daar wordt dan een hoogwaardig kras vast laminaat met de bijhorende structuur, of nerf, in gestanst.

Niet meer van echt te onderscheiden


Dit heeft zich vooral in de laatste jaren veel ontwikkeld. Elke folie heeft zijn eigen natuurlijke structuur of nerf gekregen. De folie wordt continu verbeterd op het gebied van laminaat, lijm, milieu, brandveiligheid en echtheid. Er worden steeds meer ruimtes compleet voorzien van interieur folie zonder dat men in de gaten heeft dat dit folie is, en dat er onder de warmkleurige omgeving vaak een koude betonnen ondergrond zit.

Waarom interieur wrappen?


Er zijn tegenwoordig honderden verschillende folies die voor interieur gebruikt worden. Meestal hebben klein tot middelgrote bedrijven met een huurpand hun interieur zoals muren, plafond en vloeren in laten pakken met folies. Vaak omdat dit een grote kostenbesparing is met echte natuurlijke oppervlaktes is zoals eikenhout of marmer. Daarnaast mag je in een huurpand vaak niet te veel aanpassen aan de omgeving, en trek je de interieur folie er zo weer af terwijl de ondergrond geen beschadigingen heeft kunnen oplopen. Ook deuren, meubels, en zelfs machines worden voorzien van deze folies.

Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram
Bekijk op
Instagram